gouden

Waar koop je een gouden ketting?

Draag je als vrouw regelmatig een ketting? Dan is de kans groot dat je ook een gouden ketting in jouw sieradenkistje hebt liggen. Gouden kettingen zijn sinds jaar en dag namelijk populair en bovendien matchen ze goed met de meeste kledingstukken. Heb je nog geen gouden ketting, maar wil je er wel eentje kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar je een gouden ketting kunt kopen.

Juwelier
Wanneer we het over sieraden hebben, denken veel mensen al snel aan de juwelier. Als je een gouden ketting zoekt, kun jij je inderdaad tot de juwelier bij jou om de hoek of in een omliggende plaats richten. De gemiddelde juwelier heeft tegenwoordig een behoorlijk assortiment met gouden kettinkjes dames, waardoor er voor jou ongetwijfeld ook een geschikte ketting te vinden is. Grote voordeel van een gouden ketting kopen bij een juwelier is dat je zeker weet dat het om echt goud gaat. Juweliers moeten hun gouden sieraden namelijk laten keuren. Als het om echt goud gaat, krijgt het sieraad een keurmerk en mag een juwelier het verkopen. Online
Zit er geen juwelier bij jou in de buurt? Of vind je de gouden kettingen hier te duur? Dan richt jij je mogelijk tot het internet om een gouden ketting te kopen. Een aantal jaar geleden moest je nog de grootst mogelijke moeite doen om online geen gouden ketting te vinden, maar tegenwoordig worden er ontzettend veel aangeboden. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer juweliers die hun sieraden ook op het internet aanbieden. Zodoende spreken zij een grotere doelgroep aan en dat kan meer geld in het laatje brengen.

Als je online een gouden ketting zoekt, kun jij je ook tot een website voor tweedehands spullen richten. Op zo’n site worden af en toe ook gouden sieraden aangeboden. Er zijn zelfs mensen die gouden kettinkjes verkopen via sociale media. Voordeel van tweedehands gouden sieraden kopen is dat de prijs lager ligt dan bij de juwelier. Pas op voor namaakgoud
Een gouden sieraad mag volgens de Nederlandse wet pas als ‘goud’ bestempeld worden als het om minimaal 14 karaat goud gaat. Er zijn verkopers die hier een slaatje uit proberen te slaan. Zo beweren zij bijvoorbeeld dat het om een ketting van 14 karaat goud gaat, maar dat is lang niet altijd het geval. Waak er daarom voor dat je een ketting van namaakgoud koopt.

Om te achterhalen of een ketting van echt goud is, moet je het sieraad letterlijk onder de loep nemen. In een gouden ketting is namelijk een keurmerk gegraveerd. Wanneer het om 14 karaat goud gaat, staat er 585, 14K of een eikenblad in gegraveerd. Ontbreekt deze markering? Dan mag de ketting niet officieel het stempel ‘goud’ dragen en gaat het in feite om namaakgoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *