Trouwen

Hallo, ik ben Bianca en in deze blog wil ik jullie graag iets vertellen over mijn bruiloft. Het begon allemaal met een heel romantisch aanzoek op het strand. Heel cliché wellicht, maar ik vond het geweldig. Mijn vriend die opeens op zijn knieën ging midden in de branding! Ik heb natuurlijk gelijk “ja” gezegd en een traantje weg gepinkt! Ook mijn ouders, die er ook bij waren, hielden het niet droog! Mijn man had dit niet beter kunnen doen.

Datum
Na het aanzoek begonnen wij met de voorbereidingen. Als eerste moest de datum vast gelegd worden op het gemeentehuis. De door ons gewenste datum (en tijd) was gelukkig nog vrij.

Locatie
Een paar jaar geleden hadden wij een bruiloft gehad op een kasteel bij ons in de buurt, dat wilden wij ook. Gelukkig was de locatie ook nog beschikbaar op de door ons gewenste datum.

Muziek
Onze favoriete band was helaas niet meer beschikbaar, maar zij bevolen een andere band aan. Wij zijn daar gaan luisteren en waren erg enthousiast en hebben hen gelijk geboekt.

Kaarten
Toen moesten de kaarten uitgezocht worden. Dit vond ik persoonlijk een erg lastige klus. Ik zag zo veel mooie kaarten. Uiteindelijk heeft mijn (toen nog) vriend de knoop doorgehakt en ook de kaarten waren uitgezocht. De tekst was een heel ander verhaal, het heeft even geduurd voordat we een leuke, originele tekst hadden, maar ook dit is goed gekomen.

Vervoer
Uiteraard moest het vervoer voor ons en voor onze gasten nog geregeld worden. Eerst wilden wij een koets voor ons. Maar toen wij daar goed over na gingen denken, vonden wij dit toch niet zo gezellig. We vonden het leuker om bij onze gasten te blijven. Dus toen hebben wij een oude schoolbus geregeld.

Kleding
Ik had al heel veel op internet zitten kijken naar trouwjurken, dus ik wist al wel een beetje wat ik wel of niet mooi vond. Ik had ook al contact gehad met de bruidswinkel. Zij hadden ook diverse jurken in deze stijl. Dus toen de datum aangebroken was waarop ik ging passen, was ik toch wel zenuwachtig. De eerste jurk viel erg tegen, dat werd hem niet. En toen de tweede jurk… ik voelde me hier zo goed in en toen ik uit het pashokje stapte, schoten de tranen in de ogen van mijn zus. Toen wist ik het: Dit was mijn jurk. Voor de zekerheid heb ik de overige twee jurken ook nog gepast, maar jurk twee bleef het mooist!

Getuigen
Wat nog een lastig punt was, waren de getuigen. Wie vraag je? Ik wilde iemand die voor mij belangrijk was, maar ik wilde ook geen mensen kwetsen door ze niet te vragen. Uiteindelijk heb ik voor mijn vader en beste vriendin gekozen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die we moesten regelen. Een bruiloft plannen kost nou eenmaal heel veel tijd. Maar het is wel ontzettend leuk om te doen. En toen de dag daar was, hebben wij enorm genoten. Onze ceremoniemeester heeft alles heel goed geregeld, wij hoefden deze dag alleen maar te genieten en verder nergens aan te denken! Het was een top dag! Dus ga je trouwen in Breda, dan is een goede ceremoniemeester een absolute must! En begin vooral op tijd met al het regelwerk. Veel plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *