Verlovingsringen met diamant

Voor veel mensen is trouwen de belangrijkste dag uit hun leven. Het is immers het bezegelen van het samen doorbrengen van je leven met je grote liefde. In voor- en tegenspoed zullen jullie samen door het leven gaan. Bij zo’n bijzondere gebeurtenis hoort uiteraard een prachtige ring. Bij de Diamantair kun je terecht voor schitterende exemplaren die je bovendien kunt samenstellen zodat ze voldoen aan jouw persoonlijke smaak. Een ring zorgt ervoor dat je deze onvergetelijke dag voor altijd bij je draagt.

 

Diamanten slijpen

De meeste diamanten die te koop zijn worden uit mijnen gehaald. In feite is een diamant een aparte en weinig voorkomende configuratie van koolstofatomen. Voortgang in de wetenschap heeft geleid tot zeer geavanceerde technieken waardoor diamanten tegenwoordig ook in een laboratorium kunnen worden gemaakt, hoewel dat nog maar zelden voorkomt. Diamanten in de natuur worden gevonden zijn ruw en moeten eerst geslepen worden zodat ze in sieraden kunnen worden gezet. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt, dus je kunt je voorstellen dat het slijpen van een diamant niet eenvoudig is. Er zijn verschillende manieren om een diamant te slijpen. Het is uiteraard de bedoeling dat het eindresultaat zoveel mogelijk schittert. De meest voorkomende slijpvorm is de briljant. Door wiskundige berekeningen te doen is bepaald dat dit een uitzonderlijk mooie diamant oplevert. De slijping is sterk van invloed op hoe het licht gebroken en weerkaatst wordt en is daarom één van de belangrijkste factoren van de uitstraling en het aangezicht van een diamant.

De verlovingsring zelf

Goud is nog steeds de meest populaire kleur voor een verlovingsring. Al millennia lang zijn mensen geboeid door goud en er is altijd veel moeite gedaan om goud te bemachtigen. Goud is immers een prachtig metaal dat met name in sieraden goed tot zijn recht komt. Tegenwoordig is platina ook een erg populair materiaal voor een trouwring. Beide materialen zijn uitermate geschikt om een diamant in te zetten. Maar een ring is veel meer dan een houder voor een diamant. De vorm en de schittering dragen sterk bij aan het uiteindelijke product. Met een goed ontwerp komt niet alleen de diamant het beste tot zijn recht, maar ook de drager van de ring. Het personeel van de Diamantair weet precies welke ontwerpen passen bij de verschillende soorten en maten van diamanten. In combinatie met je persoonlijke smaak krijg je hierdoor altijd de perfecte trouwring.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *