Je eerste piercing laten zetten. Hoe bereid je je voor?

Voor de eerste keer een piercing laten zetten, kan behoorlijk spannend zijn. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je een piercing laat zetten. In dit artikel geven we tips voor alle voorbereidingen die nodig zijn voordat je jouw eerste piercing laat zetten. Lees snel verder wanneer je op het punt staat om een piercing te laten zetten.

Waar moet je aan denken?

Aller eerst zal je jezelf de vraag moeten stellen of je ├╝berhaupt een piercing mag laten zetten. Dit hangt namelijk van 2 criteria af. De eerste is je leeftijd. In Nederland dien je ouder dan 16 jaar te zijn om een piercing te laten zetten met uitzondering van oorlelgaatjes. Tussen de 16 en 18 jaar dien je toestemming nodig te hebben van je ouders. Daarnaast kan iedere shop zijn eigen leeftijdsgrenzen hanteren.

 

De tweede criteria is je gezondheid. Wanneer je vanwege een bepaalde ziekte een verlaagde afweer hebt of gebruikt maakt van specifieke medicijnen is het wellicht niet verstandig om een piercing te nemen, omdat je de kans op een ontsteking dan vergroot. Wanneer je twijfelt informeer het dan bij de GGD of bij de dokter.

 

Een keuze maken voor een piercing

Er zijn ontzettend veel verschillende piercings verkrijgbaar. Van zilveren tot gouden piercings. Van grotere en opvallende piercings tot kleinere piercings. Kortom, er is keuze genoeg. Je kunt je piercing zowel in de piercingshop als online kopen. Op zoek naar een piercing groothandel. Op deze website vind je een groot aanbod van sieraden en piercings. Zeker de moeite waard om een kijkje op te nemen dus.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *