Zelf sieraden maken met je kind

Het is bijna herfstvakantie en dan wil je natuurlijk samen leuke dingen gaan doen. Regent het nou pijpenstelen uit de lucht? Of hebben jullie al genoeg buitenactiviteiten gedaan? Dan is het tijd om gezellig binnen bij de haard te vertoeven. En wat is er nou leuker om dan samen met je kind sieraden te maken? In dit artikel lees je alle tips en trucs hoe je de mooiste sieraden zelf kunt maken!

Wat heb je nodig?

Voordat je gaat beginnen, moet je natuurlijk eerst weten wat je allemaal nodig hebt. Van groot belang is uiteraard het touw of de ketting. Dit is de basis van je sieraad. Als je graag een kralenketting wilt gaan maken, raden we aan om voor een touw te kiezen. Zorg ervoor dat dit touw niet te dik is, want dan passen de kralen er niet meer omheen. Als je liever een ketting of armband maakt met een figuurtje of muntje eraan, kun je het beste gaan voor een zilveren, gouden of bronzen ketting. Daarnaast is het handig om lijm in te slaan, een pincet en een slotje.

 

Aan de slag

Als je alles hebt verzameld, dan kun je aan de slag. Ga aan een grote tafel zitten en zorg ervoor dat je allebei lekker de ruimte hebt. Leg je spulletjes geordend klaar en bedenk van tevoren alvast wat je gaat maken. Als je maar wat gaat doen dan raak je later vaak in de war. Bedenk bijvoorbeeld bij wat voor kleding je het wilt gaan gebruiken? Is het voor kinderkleding of babykleding? Aan de hand hiervan kan je ook de maat bepalen. En tot slot moet je gewoon lekker gaan knutselen. Het werkt heel ontspannend en je houd er mooie sieraden aan over!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *