Hoe makkelijk verkoop je sieraden?

Alles wat je moet weten over het verkopen van je sieraden 

Ontvang geld voor je gouden armband of zilveren ketting
Veel mensen zijn in het bezit van waardevolle sieraden. Gekregen als jubileumcadeau van een partner, een erfstuk van oma of gewoon een prachtig cadeau aan jezelf. Hoe dol je eerst ook op die pronkstukken was; eigenlijk ben je er nu een beetje op uitgekeken. Je sieraden verkopen is de beste optie, maar hoe pak je dit aan?

Sieraden verkopen: weet wat ze waard zijn.
Je wilt je sieraden verkopen? Dan wil je natuurlijk tegen een gunstige prijs jouw sieraden verkopen. Om ervoor te zorgen dat je een realistisch bedrag vraagt én krijgt, is het belangrijk om je sieraden te laten taxeren. Hierdoor weet je precies wat de waarde op dat moment is.

Hoe gaat het taxeren in zijn werk?
De gediplomeerd taxateur zal als eerst je sieraden schoonmaken en fotograferen. Vervolgens worden de sieraden letterlijk onder de loep genomen en nauwkeurig bekeken. Hierbij wordt ook de eventuele schade vastgesteld. Na het taxeren geeft de taxateur een deskundig oordeel, wat wordt opgenomen in het taxatierapport.

De daadwerkelijke verkoop
Nu je weet hoeveel je sieraden waard zijn, is het tijd om ze te gaan verkopen. Het verkopen van je sieraden kan zowel online als in een winkel, bijvoorbeeld bij goud wisselkantoor of juwelier.

Online sieraden verkopen

Wie geen tijd of zin heeft om de deur uit te gaan, kan kiezen voor online verkoop. Dit is gemakkelijk én snel. Kies je voor de verkoop via internet, let dan vooral op de betrouwbaarheid van de website. Zoek altijd naar reviews en ervaringen voordat je overgaat tot verkoop. Ook is het belangrijk om zelf al enige kennis van je waardestukken te hebben. Bij veel websites wordt namelijk gevraagd naar keurmerken en cijfers. Aan de hand van deze kenmerken wordt de waardebepaling gemaakt. Het nadeel van online verkoop is dat het internet niet altijd een veilige plek is wanneer je waardevolle spullen aan wil bieden. Wanneer er (veel) geld te verdienen valt, kijken criminelen altijd mee. Wil je ‘op safe’ gaan, kies dan voor fysieke verkoop.

Sieraden verkopen via een handelaar, inkoper of juwelier

Bij de fysieke verkoop is de betrouwbaarheid het grootste voordeel. Bij een goede juwelier weet je zeker dat je een eerlijke prijs voor je kostbare sieraden krijgt; hij/zij zal je sieraden op waarde weten te schatten. Ook kun je al je ringen, armbanden en kettingen in één keer meenemen, en werken veel juweliers zonder afspraak. Je kunt dus langsgaan wanneer het jou uitkomt. Daarnaast kun je de goederen direct aan de juwelier verkopen, waardoor je vaak aan één bezoekje al je doel hebt bereikt.

Dus, waar wacht je nog op? Je weet nu alle in’s en out’s over de verkoop van je sieraden. Op naar de taxateur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *