Zilveren en gouden sieraden evenwichtig combineren

Hoe match je zilveren en gouden accessoires?

Leer hoe je accessoires op een evenwichtige manier kunt combineren voor een mooie look!

 Het idee dat het onwaarschijnlijk is om zilveren en gouden sieraden samen te dragen, behoort tot het verleden. ​Nu de mode steeds lichter en vrijer wordt, is het steeds meer mogelijk, moderner en krachtiger geworden om oorbellen, halskettingen, armbanden en ringen in verschillende materialen te combineren. Deze trend komt steeds meer voor en staat zowel bij eenvoudige als gedurfde producties prachtig.

 Maar om de combinatie van zilveren en gouden accessoires mooi en harmonieus te laten zijn, moet je een evenwicht creëren en om je daarbij te helpen, hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je met succes de stukken kunt combineren en niet langer bang hoeft te zijn om accessoires van verschillende kleuren te combineren. Bekijk ze

1. Eén kleur moet overheersen

De eerste tip is: laat één kleur overheersen in de combinatie, hetzij zilver hetzij goud. Het is niet nodig om voor elke kleur evenveel accessoires te gebruiken. Het ideale is dat je een evenwicht creëert, waarbij het ene stuk meer aandacht trekt dan het andere. Als je bijvoorbeeld gouden oorbellen als hoofdrolspeler kiest, geef je gewoon een lichte toets zilver in de compositie.

2. Let op de stijl en de grootte van het stuk

Bij het matchen moet je letten op de stijl van de stukken en ook op hun maat. Als je bijvoorbeeld diamanten sieraden gaat dragen, is het niet aangewezen om een zeer opzichtig en groot gouden accessoire te dragen en met een andere stijl. Het ideaal hier, is dat de stukken harmoniëren en dezelfde lijn volgen voor een mooie compositie.

 3. Vermijd overdrijving

Gebruik geen grote stukken met verschillende texturen bij elkaar. Denk eraan: als je een combinatie van dunne armbanden samenstelt, moeten ze allemaal even dik zijn, met uitzondering van het meest opvallende stuk, dat groter of dikker mag zijn.

Als je voor hoepel armbanden kiest, hou ze dan allemaal in dezelfde stijl. Het mengen van hoepel, kettingen en stenen maakt de look overbelast. Het is immers de bedoeling om zilveren en gouden accessoires te harmoniseren, en niet om ontelbare stijlen te misbruiken.

4. Harmonie is alles

De gemakkelijkste manier om een mooie en elegante look te creëren, is de harmonie te bewaren, en daarom is het veiliger stukken van dezelfde stijl samen te voegen. Als je een beginner bent en de harmonie tussen zilver en goud wilt uitproberen, begin dan met onopvallende stukken zoals oorbellen en halskettingen.

Vergeet niet dat je verschillende stukken kunt combineren, zolang ze maar een meer minimalistische stijl hebben. Met alle stukken in dezelfde stijl en in een kleine hoeveelheid, is het gemakkelijker om de outfit en de tas te matchen!

 5. Let op de afwerking van het accessoire

Het soort afwerking van het stuk is ook belangrijk op het moment van de combinatie. Dat wil zeggen, als het goudstuk een meer vintage stijl heeft, is het ideaal ook te combineren met een zilveren stuk met dezelfde afwerking, zoals grafiet. Als het gouden accessoire glanzender is, combineer het dan met een zilveren juweel met rhodium plating, om deze glans te volgen.

 Naast al deze tips is het voor een perfecte combinatie vooral belangrijk dat je een compositie maakt die je echt mooi vindt en waar je zich goed bij voelt. Daarom moet je altijd op zoek gaan naar accessoires die bij je en jouw stijl passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *