Goud verkopen

Goud verkopen, hoe werkt dat?

Lang geleden heeft u een gouden sieraad gekocht. Toen der tijd vond u het prachtig, maar eigenlijk bent u er nu wel op uitgekeken. Het is naar uw idee misschien een beetje uit de mode, of het past niet meer bij uw stijl. Het is mogelijk om uw goud te verkopen. Zonder omwegen of tussenstations kunt u uw goud laten omsmelten bij een aan- of verkoop. Wat is goud en welke soorten goud kunt u verkopen?

In welke maten komt goud?

Om wat meer over de stof goud te weten te komen, gaan we terug naar haar basis. Goud behoort tot de edelmetalen. Zoals u misschien zelf ook wel eens is opgevallen, is goud ongevoelig voor lucht en water. Met uw gouden sieraden kunt u gerust onder de douche stappen. Omdat dit een fijne eigenschap is, wordt goud, net zoals zilver, vaak gebruikt voor sieraden.

Al vanaf voor 600 voor Christus zijn de eerste gouden munten in gebruik. Het gebruik van goud is door de eeuwen heen steeds meer geperfectioneerd. Niet alleen voor sieraden wordt het edelmetaal gebruikt, maar het is ook terug te vinden in lijsten, boeken, iconen en nog veel meer.

Er zijn verschillende vormen van goud die u kunt verkopen of laten taxeren. Laat u hierbij goed informeren over de actuele goudprijs. Goud komt voor in allerlei variaties die u kunt verkopen of laten omsmelten: sieraden, goudbaren, gouden munten, tandgoud of een verouderd gouden horloge.

Sieraden

Tegenwoordig wordt een groot deel van de gouden sieraden of horloges omgesmolten. Het komt vaak voor dat iemand een verouderd ontwerp bezit, of dat het horloge defect is. Hier kan gesproken worden van oud of gebroken goud. Het kan ook dat een product simpelweg niet meer functioneel is. Bij bijvoorbeeld Kost-Baar kunt u uw gouden sieraden verkopen en ontvangt u een passende en marktconform bod. Vanwege de mogelijkheid om de aangekochte stukken internationaal aan te bieden, kunnen hogere prijzen gerealiseerd worden.

Munten

Er zijn veel verschillende soorten munten. Deze kunt u verkopen, waarbij de basisaankoopprijs vaak zeer dichtbij, of direct bij de fijn goudprijs ligt. Dit geldt ook voor goudbaren. Als u deze verkoopt, kunt u na een zorgvuldige controle een aankoopprijs verwachten die dicht bij de fijngoudprijs ligt.

Tandgoud

Bij tandgoud wordt een verschil gemaakt tussen goudkleurig tandgoud, wit tandgoud, prothesemateriaal of gouden kronen met bestaande vullingen. Op basis daarvan wordt berekend voor hoeveel geld u dit goud kunt verkopen.

Hoe werkt de goud verkoop?

Als u bij Kost-Baar uw goud verkoopt, dan kunt u het proces van dichtbij zien. U kunt zien wat het precieze gewicht en legering van uw goud is. U heeft de mogelijkheid om vragen te stellen, en u kunt daarbij persoonlijk contact verwachten. Ook is de verkoop altijd persoonlijk en legitiem, u vertoont hierbij uw identiteitskaart of rijbewijs. Op deze manier kan er met u een wederzijds vertrouwen opgebouwd worden. Na het vaststellen van het bedrag, kunt u deze contant krijgen of via bankoverschrijving. U kunt terecht op kantoor, of ter plaatse (huisbezoek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *