Op zoek naar assieraden?

Ben je op zoek naar assieraden om jouw dierbare te herdenken? Na een crematie zijn er verschillende bestemmingen voor de as van de overledene. Zo kan je ervoor kiezen om de as in een urn te bewaren en deze thuis neer te zetten of te begraven. Of je strooit de as uit over een speciale plek, zoals over zee of in het favoriete bos van jouw dierbare. Wanneer je de as graag dicht bij je wilt houden, kan dit door middel van sieraden. Hierbij wordt een klein gedeelte van de as in een compartiment geplaatst en verzegelt met een druppeltje lijm. Er zijn vele stijlen en vormen van assieraden te verkrijgen die bij jouw wensen en voorkeuren aansluiten. Zo vind je altijd een bijzonder sieraad om jouw dierbare op een mooie manier te herdenken.

Hoe zijn assieraden ontstaan?

Assieraden bestaan al meerdere eeuwen. Van oudsher werden asringen vervaardigd na het overlijden van een welvarend persoon. Hierin werden de naam, geboortedatum en sterfdatum van de overledene gegraveerd. Deze werden vooral in de 17e en 18e eeuw door families van de overledene geschonken aan naasten, als teken van de sociale status. Dit werd nog steeds gedaan tot het begin van de 20e eeuw. Asringen zijn hedendaags nog steeds te verkrijgen, in allerlei verschillende uitvoeringen. Waar de ene persoon de voorkeur geeft aan een extravagante ring met opvallende stenen, houdt de ander van een subtiele ring die een dierbare op een bescheiden manier eert. Ook kan je kiezen uit verschillende metalen, zoals goud, zilver of witgoud. Zo is er dus altijd aan asring te vinden die bij jouw wensen past.

Welke soorten assieraden zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar assieraden, dan kom je geen keuze tekort. Naast een asring, kan je ook kiezen voor een ashanger. Deze komen in verschillende vormen, zoals een zilveren hartje of een lief vogeltje. Deze hang je aan een ketting, zodat je jouw dierbare altijd dichtbij je hart draagt. Wanneer je liever geen ketting draagt, kan je ook een asarmband aanschaffen. Je kunt uit verschillende materialen kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een stijlvolle lederen gevlochten asarmband, of een armband gemaakt van denim materiaal. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een zilveren of witgouden asarmband. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Je ziet aan de buitenkant niet dat je een assieraad draagt, maar voor jou is het een persoonlijke accessoire waarmee jij jouw dierbare altijd dichtbij je hebt.

UitvaartStore | Regel zelf de uitvaart.

Maak jouw assieraden extra persoonlijk

Assieraden zijn natuurlijk al erg persoonlijk. Je draagt de as van jouw dierbare dicht bij je in een bijzonder sieraad. Wanneer je sieraden nog persoonlijker wil maken, kan je de vingerafdruk in het sieraad laten printen. Dit gebeurt door middel van lasertechniek. Iedereen heeft een unieke vingerafdruk, waardoor jij een persoonlijke tint geeft aan jouw assieraad. Daarnaast kan je ook de naam, geboortedatum en de sterfdatum in jouw assieraden laten graveren. Zo heb je altijd een mooi aandenken aan iemand die jou dierbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *