Een dagtochtroute voor Den Haag, Nederland

Den Haag is na Amsterdam en Rotterdam de derde stad van Nederland. In het historische centrum, dat dateert uit de Middeleeuwen, zijn veel overheidsgebouwen en internationale organisaties gevestigd. En hoewel Den Haag misschien niet zo toeristisch is als andere Nederlandse steden, is er toch genoeg te zien en te doen. Hier is een routebeschrijving voor een dagje Den Haag.

Binnenhof


Begin je dag op het Binnenhof, het Nederlandse parlementsgebouw en een van de oudste parlementsgebouwen in continu gebruik ter wereld. Volg een rondleiding door het prachtige 13e-eeuwse gotische gebouw, en dwaal dan door de aangrenzende tuinen. Vanaf hier is het een korte wandeling naar het Mauritshuis museum om enkele van Nederlands mooiste 17e eeuwse schilderijen te zien, waaronder Vermeer’s “Meisje met de parel”

Vredespaleis

Na de lunch in een van de vele cafés of restaurants in Den Haag kun je de middag doorbrengen met het verkennen van het Vredespaleis. Gebouwd in 1913 om het Permanente Hof van Arbitrage te huisvesten, is het tegenwoordig ook de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof en diverse andere internationale rechtbanken en tribunalen. Of, als je geïnteresseerd bent in kunst en architectuur, bezoek Het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1808 als residentie voor Napoleon Bonaparte tijdens zijn bewind als koning van Nederland.

Shoppen

Voor de echte shopaholics zijn er genoeg shop mogelijkheden in het centrum van Den Haag. De Passage bevindt zich in het hartje van Den Haag en is een belevenis die je niet wilt missen. Door de combinatie van de elementen van het oude gebouw samen met de moderne winkels is dit een ware ervaring. Geen shopaholic? Geen zorgen, in De Passage zijn ook genoeg horecagelegenheden dus voor ieder wat wils!

Conclusie


Den Haag wordt vaak overschaduwd door zijn meer toeristische Nederlandse neven en nichten, maar deze charmante stad heeft bezoekers genoeg te bieden. Van eeuwenoude gebouwen tot wereldberoemde musea, er is voor elk wat wils in Den Haag. Dus als je de volgende keer een dagje in Den Haag bent, zet deze stad dan zeker op je lijstje!

Bron: https://depassage.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *