De argumenten om je portemonnee te dumpen en minimaal te gaan gebruiken

Heb je echt een logge portemonnee nodig, volgepropt met pasjes en geld? Of kun je volstaan met een slanke pasjeshouder (ook wel card slide genoemd)? In deze blogpost pleiten we voor een minimalistisch leven (tenminste als het om je portemonnee gaat!) en laten we zien hoe het dumpen van je oude portemonnee ten gunste van een slanke pasjeshouder je leven gemakkelijker kan maken.

Minder is meer

Een minimalistische levensstijl draait om het vereenvoudigen van je leven en het wegdoen van alles wat je geen vreugde brengt of een doel dient. Als het om je portemonnee gaat, betekent dit dat je alle extra kaarten (heb je echt zoveel klantenkaarten nodig?) en taken (zoals het bewaren van bonnetjes) die je belasten, moet wegdoen.

Met een slanke pasjeshouder kun je je leven stroomlijnen en alleen het essentiële meenemen. Niet meer door een stapel kaarten rommelen om die ene te vinden die je nodig hebt. Bovendien past je pasjeshouder gemakkelijk in je zak, tas of clutch – geen gesjouw meer met een zware portemonnee!

Zoveel kaarten, zo weinig tijd

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen overal een klantenkaart voor heeft. Supermarkten, restaurantjes, kledingwinkels… de kans is groot dat je minstens een paar klantenkaarten in je portemonnee hebt. Maar gebruik je ze echt allemaal? Als je eerlijk tegen jezelf bent, waarschijnlijk niet. Studies tonen aan dat de gemiddelde persoon slechts 30% gebruikt van de klantenkaarten die hij heeft. Daarom kan het zo bevrijdend zijn om alleen de essentiële kaarten te gebruiken – je zult de kaarten die je bij je hebt ook echt gebruiken! En met een slanke pasjeshouder kun je gemakkelijk kaarten toevoegen of verwijderen als dat nodig is. Dus als je plotseling die klantenkaart van de supermarkt vaker gebruikt dan normaal, stop hem dan in je pasjeshouder en laat de andere kaarten thuis.

Het kassabonprobleem

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een eeuwigheid zoeken in onze portemonnee naar dat ene bonnetje van maanden geleden. Met een smalle pasjeshouder zijn bonnetjes geen probleem meer. Je bergt ze gewoon op in een apart vakje tot je er klaar voor bent – niet meer zoeken naar verloren bonnetjes! Zo kun je in één keer je portemonnee opruimen en je bonnetjes georganiseerd houden.

Conclusie

Een slanke pasjeshouder is de sleutel tot een eenvoudiger, meer gestroomlijnd leven. Met minder massa en minder kaarten om bij te houden, kun je je concentreren op wat belangrijk is en tegelijkertijd je portemonnee opruimen! Dus als je klaar bent om je oude portemonnee te dumpen voor iets minimalistischers, dan is een slanke pasjeshouder de perfecte oplossing. Geloof ons – je zult er geen spijt van krijgen dat je overstapt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *